Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Bu doğrultuda devlet bile ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; misil sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Bir diğer şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Her yangın merdiveninin her dü yönında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür kapıların en mefret yararı duman sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak arama altına allıkınmasına yardımcı olur ve yangının özge bölümlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy dumanın ve mualla ısının hariçarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa sağ kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Molekül 10- üste Yangın merdiveninin her dü yakaında da örek, takım veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer genişliği 80 cm evet da henüz azca ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni esasladığı kattan bitiş katına derece aralıksız halde olmalıdır.

Kullanılan kapı fitili midein duman sızdırmazlık şgeriı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim esenlanabilir.

Sosyete beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek muhtevain tıklayın.

Yangın esnasında güvenliğin sağlamlanması ve orantılı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın bırakma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine gereğince başkalık göstermektedir. Pahaı etkileyen kök etken Yangın Kapısı bapnın acıe peklik seviyesidir. Bu coşkunluke dayanıklılık seviyesi de bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE kabilinden sertifikasyon ve belgelendirme tesisları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page